right_side

...

IZLOŽBA ĆE SE ODRŽATI U KLUBU STUDENTSKOG CENTRA U ZAGREBU.

Otvorenje: 12.2.2010.
Tribina razgovora sa strip crtačima: 13.2.2010.
Zatvaranje: 20.2.2010.

Creative Clusters, Glasgow

Drugo lice Ilice

Kontakt

Followers

AUTORI:

5.1.10

Creative Clusters- 2008.

Nikola Bojić iz udruge Odo'ja i Berislav Juraić iz Društva REZ sudjelovali su od 17. do 21. studenog na najvećoj svjetskoj konferenciji o kreativnim industrijama Creative Clusters koja se održavala u Edinburghu i Glasgowu u Škotskoj.

Ovogodišnja konferencija bavila se temom kreativnih ekonomija u malim zemljama, o novim tehnologijama i filmu, festivalskim kulturnim politikama i strateškom vođenju u području kreativne ekonomije.
Nikola Bojić i Berislav Juraić iznijeli su svoj prijedlog festivalske kulturne politike u prezentaciji pod nazivom Festivalisation of culture: Croatian perspective (Festivalizacija kulture: hrvatsko gledište) koja je inače bila dijelom programa pod nazivom Beyond the hype: how many festivals do we need? (Daleko od razvikanosti: koliko festivala trebamo?).
Prezentacija je od strane prisutnih ocijenjena kao provokativan i dobro argumenitrani doprinos razvoju kulturnih politika ne samo u Hrvatskoj već i šire. Uz ovu prezentaciju hrvatska strana je imala još nekoliko predstavnika te time pridonijela većoj vidljivosti hrvatske izvaninstitucionalne kulture na međunarodnoj sceni.