right_side

...

IZLOŽBA ĆE SE ODRŽATI U KLUBU STUDENTSKOG CENTRA U ZAGREBU.

Otvorenje: 12.2.2010.
Tribina razgovora sa strip crtačima: 13.2.2010.
Zatvaranje: 20.2.2010.

Creative Clusters, Glasgow

Drugo lice Ilice

Kontakt

Followers

AUTORI:

30.1.10

GOSTI NA TRIBINI

Izložba Stereostrip ugostit će 13.2. na tribini strip crtače Darka Macana, Gorana Sudžuku i Sonju Gašperov. Među gostima također je povjesničar umjetnosti Frano Dulibić. Gosti će 13.2, s početkom u 19 sati razgovarati s posjetiteljima izložbe o stripu, svojim počecima i još pokojoj zanimljivoj temi.

Darko Macan poznati je hrvatski strip crtač, a piše i strip scenarije za hrvatske i inozemne izdvače. Macan se paralelno bavi pisanjem proze. Objavio je četrdesetak priča. Nekoliko je puta nagrađen nagradom SFERA, te je dobio nagradu "Grigor Vitez" za dječju knjigu "Knjige lažu". Urednik je časopisa Q strip.

Goran Sudžuka također je poznati hrvatski strip crtač. Već nakon srednje škole zaposlio se u studiju za animaciju gdje je napravio svoje prve stripove i ilustracije. Suradnja s Darkom Macanom rezultirala je serijom kratkih horor priča pod nazivom Albert the Butler, koje su izdane u Hrvatskoj i Njemačkoj. Nagrađen je nagradom "Russ Manning" na dodjeli Eisner nagrada.

Sonja Gašperov već je u srednjoj školi započela s izradom karikatura i stripova. U svojim radovima veže slikarstvo i strip. Izlagala je na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Na grupnoj izložbi Crtani romani šou, 2004. osvojila je treće mjesto. Osim stripom bavi se karikaturom, animacijom, ilustracijom, lutkarskim predstvama, književnošću...

Posjetitelji su pozvani da 13.2, u Klubu Studentskog centra u Zagrebu s početkom u 19 sati sudjeluju tribini sa strip crtačima. Ulaz slobodan.

Dobrodošli!